Vissa långivare gör en kreditupplysning hos UC

Har man ont om pengar så finns det möjlighet att ansöka om ett snabblån eller smslån som det också kallas. Det finns även möjlighet att låna pengar med betalningsanmärkning om man har det behovet. Ett snabblån med betalningsanmärkning är ett lån med hög ränta och man får räkna med lite sämre villkor för dessa lån. Man ska ändå vara glad över att det finns möjlighet att få ett smslån med betalningsanmärkning för de flesta banker vägrar låna ut pengar till personer med anmärkningar och inte ens ett smslån är möjligt att få. Ett smslån eller snabblån är ändå lättare att få eftersom det rör sig om så små summor så det är inte så stor risk för företagen att låna ut pengar. Oftast behövs ingen säkerhet för dessa mikrolån.  
 
Jag har själv aldrig behövt ansöka om ett smslån men jag känner många som har gjort det och det har oftast gått smidigt och bra men sen är det ju några som har haft så pass dålig ekonomi så att de inte har kunnat betala tillbaka lånet och då kan man vänta sig en väldigt hög ränta och man riskerar att få en betalningsanmärkning och det vill man ju inte ha. Det kan gå så långt att man får en skuld hos kronofogden och då har man ju verkligen problem.
 
Det finns ju ett ansvar hos långivaren att göra en kreditkontroll och försäkra sig om att personen kan betala tillbaka pengarna i tid, men många långivare lånar ut till personer med betalningsanmärkningar och tveksam ekonomi eftersom det finns en marknad för det. Det störta ansvaret ligger ju naturligtvis hos individen som lånar pengarna och om man inte är säker på om man kan betala tillbaka pengarna i tid bör man inte ta något smslån.

Vissa långivare gör en kreditupplysning hos UC och det är inte alltid så uppskattat eftersom varje kreditupplysning hos UC syns och andra kan se hur många kreditupplysningar som har gjorts på en viss person och därför är det många som vill låna pengar utan uc kontroll. Det är ju ganska självklart att man inte vill att det ska synas att det har gjorts många kreditupplysningar eftersom det kan påverka ens chanser att få ett lån beviljat. Därför kan det vara så att man letar efter ett lån utan UC med många förfrågningar.
 
En långivare som ser att det har gjorts många förfrågningar på kort tid kan ju lista ut att personen har ansökt om många lån den senaste tiden och det kan ju vara lite avskräckande. Lyckligtvis så går det att låna pengar utan UC eftersom många långivare inte gör någon kreditupplysning hos UC.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: